SUA își reafirmă sprijinul pentru Republica Moldova

  • 05 Mai 2022 09:58
SUA își reafirmă sprijinul pentru Republica Moldova

SUA și-au reafirmat miercuri sprijinul pentru Republica Moldova, iar reprezentanții administrației Biden spun că Rusia a ratat deja principalele obiective ale invaziei sale în Ucraina.

La Casa Albă, purtătoarea de cuvânt, Jen Psaki, a afirmat ieri că Rusia a pierdut deja războiul în Ucraina:

Jen Psaki: Președintele Putin a definit de la început victoria în războiul pe care el l-a lansat drept preluarea controlului asupra Ucrainei și încorporarea Ucrainei în Rusia. Este clar că nu a avut succes. Plănuia un marș al victoriei pentru lunea viitoarea pe străzile Kievului. Este clar că acest lucru nu se va întâmpla. A urmărit să divizeze NATO, să divizeze Occidentul. Este clar că acest lucru nu se întâmplă. Rușii au pierdut deja în Ucraina, potrivit propriilor definiții privind victoria.

La Departamentul de Stat, purtătorul de cuvânt Ned Price a reasigurat Moldova și Georgia că America este fermă în ce privește suveranitatea, independența și integritatea lor teritorială:

Ned Price: Am reluat recent dialogul strategic cu omologii moldoveni. Am furnizat o asistență semnificativă partenerilor moldoveni. Armatele noastre au un parteneriat eficient.

Pe de altă parte, oficiali ai apărării au spus ieri că armata americană a intensificat antrenamentele forțelor ucrainene pentru operarea sistemelor de artilierie, dronelor și radarelor furnizate de SUA.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău