SUA | Fostul avocat al lui Trump, suspectat de fraude de 20 milioane de dolari

  • 20 August 2018 16:39
SUA | Fostul avocat al lui Trump, suspectat de fraude de 20 milioane de dolari

Justiția americană investighează dacă Michael Cohen, avocatul personal al președintelui Donald Trump, a comis fraude bancare și fiscale care se ridică la 20 milioane de dolari în cadrul unor împrumuturi obținute de o societate familială, a relatat New York Times, citat luni de France Presse.

Anchetatorii încearcă de asemenea să determine dacă Cohen a încălcat legea asupra finanțării campaniilor electorale sau alte legi când a cumpărat tăcerea unor femei care pretindeau că au avut relații cu Donald Trump, potrivit acestui articol publicat duminică noapte.

Procurorii ar putea lansa acuzațiile până la sfârșitul lunii, potrivit ziarului, care citează două persoane apropiate dosarului.

O condamnare pentru fraudă fiscală sau bancară ar putea conduce la lungi pedepse de închisoare, ceea ce ar spori presiunea asupra lui Michael Cohen pentru a coopera cu procurorii.

Avocatul a afișat de mult timp o loialitate statornică față de Donald Trump până de curând, când a început să se distanțeze de el.

Michael Cohen a recunoscut că a plătit 130.000 de dolari actriței porno Stormy Daniels pentru a-i cumpăra tăcerea în legătură cu o relație sexuală pe care a avut-o cu Donald Trump în 2006.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău