SUA | Donald Trump le-a comunicat donatorilor republicani că îi va ajuta să câștige Congresul în 2022

  • 11 Aprilie 14:59
SUA | Donald Trump le-a comunicat donatorilor republicani că îi va ajuta să câștige Congresul în 2022

Fostul președinte Donald Trump a promis că va ajuta Partidul Republican să câștige locuri în Congres la alegerile din 2022, dar i-a atacat pe liderul minorității din Senat, Mitch McConnell, și pe fostul vicepreședinte, Mike Pence, la o retragere a donatorilor desfășurată sâmbătă la Mar-a-Lago, în Florida, informează duminică Reuters.

În cadrul unei cine desfășurate la clubul său Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, pentru donatorii din Comitetul Național Republican, Trump a precizat că este încă iritat de incapacitatea sa de a rămâne la Casa Albă.

Îndepărtându-se de textul pregătit, Donald Trump a spus că a vorbit recent cu Pence și i-a comunicat că este în continuare dezamăgit de el, iar despre senatorul Mitch McConnell a afirmat că este un "pui de cățea", a declarat pentru Reuters un participant la eveniment.

În textul intervenției pregătite, Trump a încercat să se poziționeze ca persoană cu influență printre republicani, spunând că vrea să vorbească "despre viitorul Partidului Republican și despre ceea ce noi trebuie să facem pentru a-i înscrie pe candidații noștri pe un traseu care să se îndrepte spre victorie".

"Sunt în fața voastră în această seară plin de încredere că, în 2022, vom prelua Camera (Reprezentanților) și vom revendica Senatul. Și apoi, în 2024, un candidat republican va câștiga Casa Albă"', a afirmat Trump.

El a mai spus că orice discuție despre propriile sale planuri - Constituția îi dă dreptul să candideze pentru un nou mandat de patru ani - ar trebui să aștepte până după alegerile din noiembrie 2022.

Mai mulți republicani iau în considerare posibilitatea de a candida pentru nominalizarea din partea partidului în scrutinul prezidențial din 2024, cum ar fi fostul secretar de stat, Mike Pompeo, sau guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis.

Donald Trump, care și-a presărat intervenția cu atacuri la adresa președintelui democrat Joe Biden, a declarat că "Partidul Republican va reuși și va crește în viitor prin acceptarea destinului său de campion al americanilor din clasa muncitoare".

Rolul activ al republicanului Donald Trump în politica de partid, în pofida pierderii alegerilor prezidențiale din 2020, constitue o abordare diferită de cea a altor foști președinți, care au avut tendința de a se retrage din lumina reflectoarelor după ce au părăsit Casa Albă.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
10,19
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:98 %
Vint:0,45 m/s
Tue
7
Wed
3
Thu
5
Fri
9
Sat
6

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău