SUA: Donald Trump anunță că Chad Wolf va fi noul ministru interimar al securității interne

  • 02 Noiembrie 2019 08:33
SUA: Donald Trump anunță că Chad Wolf va fi noul ministru interimar al securității interne

Chad Wolf, un angajat puțin cunoscut al Departamentului pentru Securitate Internă, va fi noul titular interimar al acestui portofoliu, a anunțat vineri președintele Donald Trump, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

"Am numit un om care este foarte respectat și va fi interimar. Vom vedea cum merge", a declarat vineri la Casa Albă Donald Trump, întrebat dacă Wolf va fi secretar al securității interne.

O purtătoare de cuvânt a departamentului a declarat vineri seară Kevin McAleenan este în continuare ministru interimar pentru moment, iar Chad Wolf deține încă rolul de subsecretar interimar pentru politică.

Wolf își va asuma conducerea departamentului în contextul în care Trump se pronunță în continuare pentru combaterea migrației în perspectiva alegerilor din 2020.

Secretarul securității interne joacă un rol crucial în implementarea agendei lui Trump. Dar Wolf, care a fost anterior un consilier de top al fostului secretar Kirstjen Nielsen, nu a avut un rol foarte vizibil în perioada petrecută în administrația Trump.

McAleenan a deținut această poziție din luna aprilie. El a anunțat că va părăsi acest post pe 31 octombrie, dar miercuri le-a spus parlamentarilor la o audiere că este dispus să rămână mai mult pentru asigura o tranziție lină.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău