SUA | Donald Trump a aprobat utilizarea rezervelor de petrol destinate situațiilor de urgență

  • 16 Septembrie 2019 09:10
SUA | Donald Trump a aprobat utilizarea rezervelor de petrol destinate situațiilor de urgență

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a aprobat duminică utilizarea rezervelor de petrol destinate situațiilor de urgență, în urma atacurilor împotriva unor rafinării din Arabia Saudită și creșterea implicită a prețului petrolului ca urmare a reducerii producției saudite, potrivit CNN, citat de Mediafax.

În cadrul unor postări pe Twitter, Trump a anunțat că a permis utilizarea rezervelor din Rezerva Strategică de Petrol (SPR) „în caz de necesitate”. El a mai adăugat că va utiliza atât petrol cât este necesar „pentru a menține piețele bine aprovizionate”.

De asemenea, președintele american a informat că va lua și alte măsuri pentru a evita o perturbare a pieței. „Am informat toate agențiile competente să grăbească aprobările pentru conductele petroliere din Texas și alte state”, a spus el.

Decizia lui Trump vine după ce prețul petrolului brut a crescut duminică în Statele Unite cu 15%, în timp ce prețul benzinei a crescut cu 11%, potrivit Refinitiv. Și în Europa, prețul petrolului Brent a crescut cu 18 procente. SPR este cea mai mare rezervă strategică de petrol de pe Glob, înmagazinând aproximativ 645 de milioane de barili. 

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău