SUA | Doi adolescenți au murit după ce un coleg a tras în 5 elevi, apoi s-a împușcat. Atacul a durat 16 secunde și a fost filmat

  • 15 Noiembrie 2019 09:24
SUA | Doi adolescenți au murit după ce un coleg a tras în 5 elevi, apoi s-a împușcat. Atacul a durat 16 secunde și a fost filmat

O nouă tragedie la o școală americană. Un adolescent care își sărbătorea joi ziua de naștere a deschis focul cu o armă pe care a adus-o în ghiozdan la un liceu din California.

 A făcut un măcel în doar 16 secunde susțin autoritățile citate de CNN, a tras în 5 colegi apoi s-a împușcat, transmite mediafax.

Două victime - o fată de 16 ani și un băiat de 14 ani - au murit la spital, potrivit autorităților americane. Alți 3 elevi au fost răniți iar atacatorul este în stare critică. A folosit un pistol calibru .45 iar asupra sa a tras o singură dată, apoi, din câte se pare, a avut probleme cu arma relatează CNN. 

Atacatorul a fost identificat ca Nathaniel Berhow iar pentru moment nu sunt indicii care să facă legătura între el și victimele sale și să motiveze gestul său.  

Atacul armat din California a fost declanșat cu 20 de minute înainte de startul orelor, provocând panică în liceul Saugus. Mulți elevi au fugit din clădire iar alții s-au ascuns. Un elev s-a rănit în busculadă. 

O înregistrare obținută de poliție arată momentul în care suspectul trage în colegi apoi se împușcă, a dezvăluit căpitanul Kent Wegener de la Departamentul de Poliție din comitatul Los Angeles.

Autoritățile au investigat și activitatea de pe rețelele de socializare - așa au descoperit că pe un cont de Instagram, unde Nathaniel Berhow posta sub un pseudonim, acesta a lăsat un mesaj înfiorător: ”Saugus (n.red. numele liceului) să vă distrați la școală mâine”.

Autoritățile încearcă acum să obțină filmări și înregistrări cu atacul realizate cu telefoanele de elevii liceului. 


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău