SUA: Directorul FBI susține că investighează circa 100 de tipuri de atacuri ransomware

  • 04 Iunie 2021 15:04
SUA: Directorul FBI susține că investighează circa 100 de tipuri de atacuri ransomware

Directorul FBI Christopher Wray a declarat pentru Wall Street Journal că agenția investighează circa 100 de tipuri diferite de atacuri ransomware, multe dintre care pot fi urmărite până la actori din Rusia, relatează vineri Reuters, citat AGERPRES.

În interviul publicat vineri pe site-ul WSJ, Wray a nominalizat Rusia ca stat care oferă refugiu unor utilizatori cunoscuți ai atacurilor de tip ransomware.

Fiecare dintre cele 100 de variante de software malițios este responsabil pentru numeroase atacuri de tip ransomware, a declarat Christopher Wray pentru ziarul citat.

Kremlinul a replicat vineri că remarca directorului FBI, că Rusia ar fi un refugiu pentru hackeri, a fost una "emoțională", a relatat agenția rusă RIA, preluată de Reuters.

Remarcile lui Wray au loc la câteva zile după ce un atac cibernetic a afectat mare parte din operațiunile procesatorului de carne JBS SA în America de Nord și Australia. Casa Albă a legat atacul de un grup care își desfășoară activitatea în Rusia.

Luna trecută, cel mai mare gazoduct american, Colonial Pipeline, a fost lovit de un atac cibernetic de tip ransomware, care a obstrucționat livrările de combustibil în sud-estul SUA timp de mai multe zile.

FBI a atribuit atacul cibernetic unui grup despre care se crede că activează în Rusia sau în estul Europei.

Departamentul de Justiție al SUA a ridicat investigațiile asupra atacurilor de tip ransomware la același nivel de prioritate ca și terorismul, a declarat joi pentru Reuters un oficial de rang înalt al ministerului.

Prin atacurile de tip ransomware datele victimelor sunt criptate. De obicei hackerii oferă victimei atacului o cheie de criptare, în schimbul unor plăți în criptomonedă care pot fi de sute de mii sau chiar de milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău