SUA: Departamentul Trezoreriei, spionat de hackeri susținuți de un guvern străin (surse Reuters)

  • 14 Decembrie 2020 08:08
SUA: Departamentul Trezoreriei, spionat de hackeri susținuți de un guvern străin (surse Reuters)

O grupare sofisticată de piraterie informatică, susținută de un guvern străin, a monitorizat e-mailurile interne din Departamentul Trezoreriei (Ministerul de finanțe) al SUA și din agenția guvernamentală responsabilă cu politicile privind internetul și telecomunicațiile, au indicat surse apropiate de subiect citate duminică de Reuters, potrivit Agerpres.

"Guvernul SUA este la curent cu aceste informații și luăm toate măsurile necesare pentru a identifica și remedia orice posibilă problemă legată de această situație", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului securității naționale, John Ullyot.

În interiorul comunității de informații a SUA există preocupări că hackerii care au luat în vizor Trezoreria și Administrația națională pentru telecomunicații și informații (NTIA) din Departamentul Comerțului ar fi folosit metode similare pentru a "sparge" și alte agenții guvernamentale, au menționat trei surse, care nu au precizat despre ce agenții este vorba.

Atacul informatic dezvăluit este atât de grav încât a determinat convocarea unei reuniuni a Consiliului securității naționale, sâmbătă, la Casa Albă, a mai afirmat una dintre sursele citate.

Potrivit surselor, e-mailurile personalului NTIA au fost monitorizate de hackeri luni la rând.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău