SUA contrazic Rusia: Avioanele ruse de vânătoare Su-27 nu au forțat bombardierul american B-52 să-și schimbe cursul

  • 22 Martie 2019 15:03
SUA contrazic Rusia: Avioanele ruse de vânătoare Su-27 nu au forțat bombardierul american B-52 să-și schimbe cursul

Forțele Aeriene ale SUA neagă informațiile potrivit cărora un bombardier strategic american de tip B-52 ar fi fost alungat din preajma spațiului aerian rus de două avioane de vânătoare de tip Su-27, în cursul unui incident produs, pe 20 martie, deasupra Mării Baltice, informează agenția Tass, potrivit Mediafax.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat joi că două avioane ruse de vânătoare au forțat un bombardier strategic american să se îndepărteze de frontierele Rusiei.

Bombardierul american a efectuat operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional, exercitând "dreptul la libertate de navigație și de survol", a declarat Renae Pittman, purtătoare de cuvânt a Forțelor Aeriene ale SUA în Europa și Africa.

"Pe 20 martie, un B-52 a avut o interacțiune de rutină cu un avion rus Su-27, în timp ce desfășura operațiuni deasupra Mării Baltice. Piloții foloseau transpondere și acționau în conformitate cu legislația internațională. Avionul rus nu a alungat aeronava B-52, și bombardierul a reușit să-și finalizeze misiunea. Operațiunile cu aliații și partenerii noștri demonstrează și întăresc angajamentul nostru comun în privința securității și stabilității globale", a adăugat Pittaman.

După incident, Kremlinul a acuzat Statele Unite că amplifică tensiunile trimițând bombardiere în apropierea frontierelor sale.

Luni, patru bombardiere B-52 "au efectuat zboruri către mai multe locuri din Europa, inclusiv Marea Norvegiei, Marea Baltică / Estonia și Marea Mediterană / Grecia", au comunicat Forțelor Aeriene ale SUA, potrivit televiziunii americane.

Desfășurarea bombardierelor strategice americane în Europa este un mesaj către Moscova în contextul în care Rusia a marcat cinci ani de la anexarea fostei regiuni ucrainene Crimeea, apreciază jurnaliștii CNN.

 Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău