SUA: Congresul votează în ultimul moment o lege de finanțare temporară pentru a evita un shutdown guvernamental

  • 19 Decembrie 2020 16:56
SUA: Congresul votează în ultimul moment o lege de finanțare temporară pentru a evita un shutdown guvernamental

Congresul american a votat vineri, în ultima clipă, o lege de finanțare temporară, pe care a trimis-o președintelui Donald Trump, prin care se extinde provizoriu cu două zile accesul la fondurile federale pentru a se evita astfel un shutdown guvernamental la miezul nopții, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Bugetul urma inițial să fie scadent pe 11 decembrie la miezul nopții. Pentru a se evita un shutdown, a fost votată o lege prin care acest termen limită a fost prelungit până pe 18 decembrie la miezul nopții.

Congresmenii negociază fără succes de două săptămâni pe marginea unui plan pentru ajutoare de urgență - în contextul contracarării efectelor pandemiei -, în valoare de aproximativ 900 de miliarde de dolari, precum și a proiectului de lege privind cheltuielile bugetare până în septembrie 2021, în valoare de 1.4 trilioane de dolari.

Planul este cu atât mai așteptat cu cât măsurile votate în primăvară vor expira peste opt zile. Noul plan ar urma să includă măsuri privind logistica și distribuirea vaccinurilor împotriva COVID-19, suplimentarea ajutoarelor de șomaj cu 300 de dolari pe săptămână și în special cecuri directe pentru familii în valoare de 600 de dolari, adică jumătate din suma acordată în luna martie, potrivit AFP.

În martie, adoptarea în regim de de urgență a "Care Act", în valoare de peste 2.200 miliarde de dolari, lege completată în aprilie cu alte aproximativ 500 de miliarde de dolari destinate companiilor, a permis celei mai mari economii a lumii să limiteze amploarea recesiunii și sărăcirea a milioane de americani. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău