SUA | Condamnarea la închisoare pe viață a narcotraficantului El Chapo, confirmată în apel

  • 25 Ianuarie 2022 20:18
SUA | Condamnarea la închisoare pe viață a narcotraficantului El Chapo, confirmată în apel

Apelul narcotraficantului mexican Joaquin Guzman, alias El Chapo, condamnat în iulie 2019 la New York la închisoare pe viață pentru rolul său în conducerea cartelului Sinaloa, a fost respins în Statele Unite, a anunțat Biroul procurorului federal din Brooklyn (New York), potrivit AFP.

Într-o decizie judiciară de 44 de pagini, datată marți, judecătorul Jon Newman consideră că cele zece argumente prezentate de El Chapo trebuie să fie respinse, iar condamnarea sa confirmată, scrie Agerpres.

Considerat la vremea sa cel mai puternic traficant de droguri din lume, Joaquin Guzman fusese găsit vinovat în 2019 pentru un vast trafic de droguri între Mexic și SUA, precum și pentru utilizarea ilegală a unei arme de foc și spălare de bani.

El a fost condamnat la închisoare pe viață, căreia i s-a adăugat o pedeapsă simbolică de 30 de ani de închisoare suplimentari pentru folosirea de arme automate.

În prezent în vârstă de 64 de ani, El Chapo a fost acuzat că a transportat în SUA cel puțin 1.200 de tone de cocaină pe parcursul a 25 de ani.

În timpul procesului, acuzarea a demonstrat că El Chapo a comandat sau a comis el însuși asasinarea a cel puțin 26 de persoane, de multe ori acestea fiind întâi torturate. Victimele au fost informatori, traficanți din organizații rivale, polițiști și colaboratori, chiar membri ai propriei familii.

Cunoscut și pentru evadarea sa spectaculoasă dintr-o închisoare mexicană, printr-un tunel, în 2015, El Chapo este deținut în închisoarea de înaltă securitate Florence, din statul Colorado (vestul SUA). 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău