SUA cer statelor OPEC să scadă imediat prețul la petrol

  • 20 Septembrie 2018 17:09
SUA cer statelor OPEC să scadă imediat prețul la petrol

Președintele SUA Donald Trump le-a cerut joi statelor membre OPEC să scadă 'acum' prețul petrolului, el sugerând totodată că sprijinul american pentru țările din Orientul Mijlociu este legat de receptivitatea lor față de această solicitare, potrivit Agerpres.

„Noi protejăm țările din Orientul Mijlociu, fără noi ele nu ar fi în siguranță pentru mult timp, și totuși ele încearcă în continuare să crească tot mai mult prețurile petrolului! Vom ține minte. Monopolul OPEC trebuie să coboare prețurile acum!”, a scris Trump pe Twitter.

Nu este prima dată când președintele american cere statelor membre OPEC să accepte o reducere a cotațiilor petrolului, prin creșterea producției.

După postarea lui Trump, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna noiembrie a scăzut cu 40 de cenți, de la 79,40 la 79 de dolari.

Totuși, conform evaluării agenției Reuters, este puțin probabil ca statele membre OPEC și ceilalți producători majori de petrol să convină asupra unei creșteri a producției la reuniunea care se va desfășura în weekend în Algeria, dar aceste țări doresc totodată să evite o creștere accentuată a cotațiilor petrolului ca urmare a reinstiturii sancțiunilor americane împotriva Iranului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău