SUA cer Rusiei să oprească agresiunea împotriva Ucrainei. Sancțiunile rămân în vigoare până când Moscova va renunță la Crimeea

  • 13 Februarie 2018 23:40
SUA cer Rusiei să oprească agresiunea împotriva Ucrainei. Sancțiunile rămân în vigoare până când Moscova va renunță la Crimeea

Statele Unite au cerut marți Rusiei să pună capăt agresiunii împotriva Ucrainei și să renunțe la Crimeea, la trei ani după semnarea de către Moscova și Kiev a acordurilor de pace de la Minsk, relatează AFP.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, a acuzat marți Moscova într-un comunicat că „alimentează conflictul din Ucraina soldat cu peste 10.000 de morți, dintre care peste 2.500 de civili”.

În baza acordurilor de la Minsk semnate pe 12 februarie 2015 sub egida Franței și a Germaniei, Ucraina a fost de acord să ducă la bun sfârșit o reformă politică iar Rusia să pună capăt sprijinului acordat separatiștilor proruși. Cu toate acestea, luptele au continuat în estul Ucrainei.

„Rusia a continuat să nege implicarea sa directă, în timp ce forțele ruse intimidează și refuză accesul în condiții de siguranță pentru observatorii dezarmați ai OSCE”, a mai spus Heather Nauert.

„Cooperând strâns cu Franța și Germania, Statele Unite continuă să ceară guvernului rus să înceteze agresiunea sa în Ucraina”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației americane.

Washingtonul a avertizat că sancțiunile americane împotriva Rusiei impuse din cauza implicării sale în estul Ucrainei vor rămâne în vigoare până când suveranitatea Ucrainei va fi restabilită.

„Sancțiunile noastre separate privind Crimeea vor rămâne în vigoare până când Rusia va renunța la peninsula ucraineană”, a mai spus oficialul american.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău