SUA cer o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, după rachetele lansate din Gaza către obiective militare ale Israelului

  • 30 Mai 2018 10:33
SUA cer o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, după rachetele lansate din Gaza către obiective militare ale Israelului

Statele Unite au făcut apel la o reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, în urma rachetelor lansate din Fâșia Gaza către obiective militare ale Israelului, relatează site-ul agenției Dpa, citat de Mediafax.

"Consiliul de Securitate să răspundă acestui act de violență împotriva civililor israelieni, iar oficialii palestinieni trebuie trași la răspundere pentru că permit să se întâmple astfel de lucruri în Gaza", a declarat ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley.

Reuniunea Consiliului de Securitate este așteptată să aibă loc miercuri, au anunțat Statele Unite.

Militanții au susținut marți că au ajuns la o înțelegere privind un tratat cu Israelul, după 24 de ore în care a avut loc cel mai mare schimb de atacuri cu rachete între cele două părți din 2014.

"Vom respecta acest tratat cât timp o va face și Israelul", a declarat Dawood Shibab, un purtător de cuvânt pentru palestinieni.

Cu toate acestea, Israelul nu a confirmat că ar fi ajuns la o înțelegere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău