SUA: Cel puțin 10 morți, într-un atac armat în Buffalo, statul New York

  • 15 Mai 2022 13:05
SUA: Cel puțin 10 morți, într-un atac armat în Buffalo, statul New York

Cel puțin 10 persoane au fost ucise sâmbătă într-un magazin alimentar din Buffalo, statul New York (nord-estul Statelor Unite), în timp ce un bărbat înarmat a deschis focul, a informat cotidianul local The Buffalo News, citând surse din poliție, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Zece persoane au fost ucise de un bărbat care purta o vestă antiglonț și era înarmat cu o pușcă de mare putere, iar alte trei au fost rănite, dintre care două foarte grav”, a indicat ziarul, citând un oficial din poliție la locul tragediei și o altă sursă apropiată poliției.

Bărbatul acuzat de uciderea a 10 persoane într-un supermarket din Buffalo, New York, sâmbătă, ar fi fost motivat de o teorie a conspirației care a stimulat recentele atacuri mortale împotriva evreilor, printre altele, transmite JTA.

Un manifest online atribuit lui Payton Gendron, în vârstă de 18 ani, explică faptul că atacul a fost motivat de teoria conform căreia un val de imigranți ar elimina populația albă din țările occidentale. Manifestul mai spune că evreii sunt adevărata problemă, dar că „se poate face față în timp”.

Supermarketul Tops, situat la doar câțiva kilometri de granița canadiană, a fost ales pentru că se află într-o zonă cu mulți locuitori de culoare, se arată în manifest. Unsprezece dintre cele 13 persoane împușcate acolo erau de culoare, au declarat reprezentanții forțelor de ordine locale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău