SUA: Camera Reprezentanților deschide dezbaterea privind punerea sub acuzare a lui Donald Trump

  • 18 Decembrie 2019 17:52
SUA: Camera Reprezentanților deschide dezbaterea privind punerea sub acuzare a lui Donald Trump

Camera Reprezentanților a Congresului Statelor Unite a deschis miercuri o dezbatere istorică în vederea punerii sub acuzare a președintelui american Donald Trump, care ar deveni astfel al treilea președinte al SUA care face obiectul unei proceduri de destituire, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Discuțiile, care vor dura cel puțin șase ore în camera inferioară a Congresului controlată de democrați, ar urma să se concentreze pe două articole ale punerii sub acuzare care îl vizează pe președintele republican Trump: abuz de putere și obstrucționarea activității Congresului.

Marți, președintele Donald Trump a lansat un atac violent la adresa opoziției democrate pe care o acuză că duce "un război deschis împotriva democrației".

Într-o scrisoare de șase pagini adresată democratei Nancy Pelosi, Trump își reia obiecțiile față de capetele de acuzare ce îi sunt aduse și pe care le califică ca fiind fără valoare și absurde, într-un limbaj acuzator și pe alocuri disprețuitor în care îi atacă pe Pelosi, pe democrații din Congres, pe Joe Biden și instituții precum FBI-ul.

Donald Trump o acuză pe lidera democraților că a transformat Camera Reprezentanților dintr-un organ legislativ onorabil într-o Cameră de persecuție partinică "în timp ce cu greu își ascunde ura față de mine".

Procedura de destituire divizează profund societatea americană: 45% doresc ca aceasta să conducă la revocarea președintelui, în timp ce 47% se opun, conform unui sondaj CNN-SSR. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău