SUA | Bază de date secretă cu jurnaliștii care au relatat despre migranți

  • 07 Martie 2019 16:09
SUA | Bază de date secretă cu jurnaliștii care au relatat despre migranți

Autoritățile americane au creat o bază de date secretă cu jurnaliștii și activiștii umanitari care au însoțit o caravană de migranți din America Centrală ce a încercat anul trecut să intre în SUA dinspre Mexic, a relatat grupul de televiziune NBC, preluat de AFP.

În anumite cazuri, autoritățile au divulgat chiar pașapoartele acestora pentru semnalmente, a precizat NBC 7, un post local al grupului, citând documente obținute de la o sursă a Ministerului de Interne care a cerut să rămână anonimă.

Aceste documente menționează persoane care trebuie controlate la frontiera dintre SUA și Mexic, potrivit acestei surse.

Printre persoanele înregistrate de poliția de frontieră se numără 10 jurnaliști, dintre care șapte de naționalitate nord-americană, un avocat american și 47 de persoane originare din SUA sau din alte țări care sunt calificate drept organizatori, instigatori sau ale căror roluri 'nu sunt cunoscute'.

Lista cuprinde susținători ai unor asociații de apărare a migranților precum Border Angels ('Îngerii de la frontieră') sau Pueblo Sin Fronteras ('Popor fără frontiere'), a precizat NBC 7.

Nu doar că au fost semnalate persoane pentru ca ele să fie controlate, dar au fost constituite și dosare despre fiecare dintre persoanele trecute în aceste fișe, a afirmat sursa din cadrul Ministerului de Interne.

'Noi suntem o agenție de anchete penale, nu o agenție de informații. Nu putem face dosare asupra oamenilor, însă exact asta se întâmplă. Este un abuz (al rolului agenților de frontieră)', a mai spus sursa citată de NBC 7.

Solicitat de același post de televiziune să comenteze informațiile, un purtător de cuvânt al Serviciului vamal și de protecție a frontierelor a refuzat să confirme sau să dezmintă validitatea documentelor prezentate de NBC 7.

Caravane cu migranți pornesc cu regularitate din America Centrală spre SUA în ciuda eforturilor administrației Trump de a limita imigrația clandestină.

sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13
Câțiva nori
Umiditate:87 %
Vint:5,7 m/s
Fri
14
Sat
13
Sun
13
Mon
15
Tue
17

Curs oficial BNM 28 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4945 0.0872
USD 17.6942 -0.0237
RON 4.0244 0.0178
UAH 0.6558 -0.0019
RUB 0.2497 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău