SUA avertizează: Rusia ar putea ataca Ucraina în următoarele trei săptămâni

  • 27 Ianuarie 14:48
SUA avertizează: Rusia ar putea ataca Ucraina în următoarele trei săptămâni

Administrația SUA se teme că Federația Rusă va ataca Ucraina până la jumătatea lunii februarie, a declarat miercuri prim-adjunctul secretarului de stat al Statelor Unite, Wendy Sherman.

„Toate indiciile arată că Rusia va face uz de forța militară la un moment dat, poate de acum și până la mijlocul lunii februarie”, a spus aceasta la o întâlnire online difuzată de Departamentul de Stat, potrivit infoprut.ro.

În același timp, Sherman a recunoscut că nu știe despre planurile președintelui rus Vladimir Putin în această chestiune.

„Nu știu dacă a luat decizia finală”, a adăugat subsecretarul.

Numărul doi al diplomației americane a declarat, de asemenea, că Jocurile Olimpice (JO) de Iarnă de la Beijing, care încep pe 4 februarie cu o ceremonie la care și-a anunțat prezența Vladimir Putin, ar putea avea „un impact asupra calendarului și reflecției” acestuia.

„Noi știm, toți, că Jocurile Olimpice încep pe 4 februarie cu ceremonia de deschidere, iar președintele Putin se va afla acolo. Eu cred că probabil președintele Xi Jinping nu ar fi entuziasmat dacă Putin alege acel moment să invadeze Ucraina”, a mai declarat Wendy Sherman.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:5,66 m/s
Mon
13
Tue
14
Wed
16
Thu
18
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău