SUA au semnat un contract de 1,2 miliarde de dolari pentru a produce șase sisteme NASAMS

  • 01 Decembrie 2022 12:01
SUA au semnat un contract de 1,2 miliarde de dolari pentru a produce șase sisteme NASAMS

Departamentul apărării al SUA a semnat un contract de 1,2 miliarde de dolari pentru producerea a șase sisteme de apărare aeriană NASAMS, arată Reuters, citat de defenseromania.ro.

Primele sistemele de apărare aeriană NASAMS au sosit în Ucraina pe 7 noiembrie și și-au demonstrat din plin eficacitatea.

Surse din Pentagon au declarat pentru Reuters că a fost semnat un contract cu Raytheon Technologies pentru producerea a șase sisteme de apărare aeriană NASAMS ce vor fi trimise în Ucraina. Contractul va fi anunțat oficial marți, 6 decembrie.

Producția se va efectua în Tewksbury, Massachusetts, cu o dată estimată de finalizare la 28 noiembrie 2025.

„NASAMS sunt doar cele mai recente din larga paletă de capabilități de apărare aeriană pe care o oferim Ucrainei”, a declarat Bill LaPlante, subsecretarul pentru Apărare pentru Achiziții și Susținere.

Livrarea primelor NASAMS din noiembrie a fost, la acel moment, confirmată și de către Pentagon care a afirmat că două sisteme de rachete antiaeriene de acest tip au început să funcționeze în Ucraina.

Yurii Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat zilele trecute că sistemele de apărare aeriană NASAMS au doborât 100% din rachetele de croazieră .

Cele șase sisteme NASAMS fac parte din cel de-al cincilea pachet al Inițiativei de Asistență pentru Securitate a Ucrainei (USAI), care a fost anunțat pe 24 august și are o valoare totală de 2,98 miliarde de dolari, potrivit unei declarații a armatei. Fondurile USAI permit administrației Biden să achiziționeze arme de la industrie, ca primă opțiune în fața variantei  de a scoate arme din stocurile americane existente.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău