SUA au revocat statutul de economie de piață al Rusiei

  • 11 Noiembrie 16:33
SUA au revocat statutul de economie de piață al Rusiei

Statele Unite nu vor mai trata Rusia drept o economie de piață, a anunțat Departamentul pentru Comerț de la Washington, revocând astfel statutul acordat în urmă cu două decenii, relatează Reuters.

Departamentul american pentru Comerț afirmă că analizele sale au găsit implicări „extinse” ale guvernului rus în economie care au dus la distorsionarea prețurilor și a costurilor, oficialii de la Washington acuzând că situația afectează reflectarea corectă a prețurilor produselor rusești importate în Statele Unite, scrie Hotnews.md.

„Această decizie acordă Statelor Unite abilitatea de a aplica întregul spectru a legislației anti-dumping ca răspuns la distorsionările pieței cauzate de intervențiile tot mai mari ale guvernului rus în economia țării lor”, afirmă într-un comunicat Departamentul pentru comerț de la Washington.

SUA acordaseră Rusiei statutul de economie de piață în 2002, acesta fiind un pas esențial pentru primirea țării conduse de Vladimir Putin în Organizația Mondială a Comerțului (OMC)m zece ani mai târziu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,63
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
1
Fri
2
Sat
2
Sun
2
Mon
2
Arhivă Radio Chișinău