SUA au luat o decizie cu privire la prezența lor în Siria

  • 04 Aprilie 2018 18:11
SUA au luat o decizie cu privire la prezența lor în Siria

Administrația americană a luat o decizie cu privire la viitorul prezenței militare a SUA în Siria și o va anunța „în curând”, a declarat miercuri directorul Serviciilor Naționale de Informații, Dan Coats, citat de AFP.

Președintele american Donald Trump și-a exprimat în repetate rânduri în ultimele zile dorința de a-i retrage rapid pe cei aproximativ 2.000 de militari americani, care au fost detașați în Siria pentru a combate gruparea jihadistă Statul Islamic.

„Va exista o declarație în curând despre decizia care a fost luată”, a explicat Dan Coats, la o zi după o reuniune la Casa Albă în acest dosar. „Toată lumea” a fost prezentă și „am avut o discuție importantă”, a adăugat el.

Cu toate acestea, el nu a precizat nici conținutul deciziei, nici data exactă a viitorului său anunț.

„Am repurtat succes în mare măsură în fața Statului Islamic”, dar „este timpul să ne întoarcem acasă. Și ne gândim foarte serios la asta”, a declarat Donald Trump marți. „Vreau să aduc trupele noastre acasă”, a insistat el, promițând să ia o decizie „cât de repede posibil” în coordonare cu aliații SUA.

În același timp, totuși, responsabili de dosarul sirian din cadrul guvernului american au pledat pentru o prezență mai durabilă în Siria, atât timp cât „stabilizarea” sa nu se va încheia. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău