SUA au înregistrat cel mai mare număr zilnic de decese provocate de COVID-19 din luna mai

  • 25 Noiembrie 2020 16:40
SUA au înregistrat cel mai mare număr zilnic de decese provocate de COVID-19 din luna mai

Decesele zilnice din SUA cauzate de COVID-19 au depășit totalul de 2.000 pentru prima dată din luna mai, în condițiile în care spitalele din toată țara sunt deja pline.

Numărul de morți a ajuns marți la 2.157 - o persoană la fiecare 40 de secunde - cu alte 170.000 de persoane infectate, cifre despre care experții spun că ar putea crește cu milioane de americani care sfidează avertismentele oficiale și călătoresc pentru sărbătoarea de Ziua Recunoștinței de joi. Spitalizările din SUA pentru COVID-19 au depășit marți 87.000, un maxim istoric, în timp ce 30 din cele 50 de state au raportat un număr record de spitalizări legate de COVID-19 în această lună, potrivit Reuters.

Recordul zilnic de 3.384 de decese s-a înregistrat pe 14 aprilie, în stadiile incipiente ale pandemiei. De când a început pandemia globală, totalul de aproape 260.000 de decese și 12,6 milioane de infecții plasează SUA pe un trist prim loc în lume.

"Mentalitatea americană 'fiecare persoană pentru sine' ucide sute de mii dintre noi. Devastator de urmărit", a afirmat pe Twitter dr Tatiana Prowell de la Școala de Medicină Johns Hopkins. Odată cu creșterea numărului de cazuri, mai mult de jumătate din guvernatorii națiunii au impus sau au reimpus măsuri la nivel de stat în această lună. Dar, în pofida unor cerințe mai stricte de purtare a măștilor de protecție mască, a unor restricții de circulație și a limitării activităților barurilor și restaurantelor, bilanțul îmbolnăvirilor nu a făcut decât să se agraveze.

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a promis că va face din lupta împotriva pandemiei principala sa prioritate după preluarea mandatului, pe 20 ianuarie, și va susține miercuri un discurs menit să încurajeze americanii și să se concentreze asupra sacrificiilor pe care le fac, s-a transmis de la biroul său. Președintele în exercițiu, Donald Trump, a rămas în mare parte tăcut cu privire la acest subiect. 

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău