SUA au impus sancțiuni asupra a peste 100 de entități și persoane și au interzis noile importuri de aur din Rusia

  • 29 Iunie 2022 08:54
SUA au impus sancțiuni asupra a peste 100 de entități și persoane și au interzis noile importuri de aur din Rusia

Statele Unite au impus marți, sancțiuni, asupra a peste 100 de entități și persoane și au interzis noile importuri de aur din Rusia, acționând potrivit angajamentelor luate de liderii Grupului celor Șapte (G7) săptămâna aceasta de a pedepsi în continuare Moscova pentru invazia sa în Ucraina, relatează Reuters, potrivit ziare.com.

Potrivit sursei citate, Departamentul de Trezorerie al SUA a anunțat că a impus sancțiuni asupra a 70 de entități, dintre care multe sunt esențiale pentru baza industrială de apărare a Rusiei, precum și împotriva a 29 de persoane, într-un efort de a împiedica capacitatea Rusiei de a dezvolta și desfășura arme și tehnologie. Decizia SUA îngheață toate bunurile americane ale entităților vizate și, în general, interzice americanilor să se ocupe de ele.

Luarea în vizor a industriei de apărare a Rusiei va afecta capacitățile lui Putin și va împiedica și mai mult războiul său împotriva Ucrainei, care a fost deja afectată din cauza moralului scăzut, a lanțurilor de aprovizionare întrerupte și a eșecurilor logistice”, a declarat secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, într-un comunicat.

De asemenea, au fost impuse noi sancțiuni împotriva Rostec, agenția rusă aerospațială și de apărare. Trezoreria a precizat că ”umbrela de management a Rostec include peste 800 de entități dintr-o gamă largă de sectoare” și că toate entitățile deținute în proporție de 50% sau mai mult, direct sau indirect de Rostec sunt blocate.

Compania aerospațială și de apărare rusă United Aircraft Corporation (UAC) a fost sancționată pentru a ”slăbi capacitatea Rusiei de a-și continua atacul aerian asupra Ucrainei”, potrivit Departamentului Trezoreriei.

UAC produce avioane de luptă MiG și Sukhoi– avioane care sunt, de asemenea, pilotate de aliații americani, inclusiv de unii membri NATO – și este deținută majoritar de Rostec. Tupolev, producător de bombardiere strategice și avioane de transport rusești, a fost, de asemenea, sancționat.

Irkut Corp, un producător de avioane afiliat al UAC care construiește multe dintre avioanele de luptă Sukhoi Su-30 utilizate de Rusia în Ucraina, este vizat de sancțiuni, precum și alte subsidiare ale sale și companii din sectorul aerospațial rus.

În plus, aproximativ 20 de entități care dezvoltă, produc și deservesc echipamente electronice militare în cadrul companiei de electronice Ruselectronics, deținută de Rostec, sunt sancționate de SUA.

Statele Unite au impus sancțiuni celui mai mare producător de camioane din Rusia, Kamaz, pe motiv că vehiculele sale au transportat rachete și soldați ruși pe tot parcursul conflictului din Ucraina.

Mai mult decât atât, SUA interzice importul aurului rusesc, cu excepția aurului aflat în afara Rusiei înainte de marți. Rusia produce anual aproximativ 10% din aurul extras la nivel global și ocupă locul doi în exporturile Moscovei, pe lângă exportul energiei.

Aurul este un activ crucial pentru Banca Centrală Rusă, care s-a confruntat cu restricții privind accesul la unele dintre activele sale din străinătate pe fondul sancțiunilor occidentale.

Noile sancțiuni vizează persoane implicate în evitarea sancțiunilor, în conflict, precum și mai mulți oficiali actuali și foști oficiali din cele două teritorii separatiste din regiunea ucraineană Donbas, Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk.

Departamentul de Stat aplică, marți, sancțiuni împotriva a 45 de entități și 29 de persoane, inclusiv unități militare ruse. Peste 500 de ofițeri militari și alți oficiali ruși vor fi afectați de restricții privind vizele.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău