SUA ar putea extinde lista produselor moldovenești ce cad sub incidența Sistemului Generalizat de Preferințe

  • 07 Decembrie 2018 18:20
SUA ar putea extinde lista produselor moldovenești ce cad sub incidența Sistemului Generalizat de Preferințe

SUA ar putea extinde lista produselor moldovenești ce cad sub incidența Sistemului Generalizat de Preferințe, care presupune importuri în SUA fără taxe.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la surse din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, această solicitare a fost lansată de membrii delegației guvernamentale a Moldovei la încheierea celei de-a treia reuniuni a Comitetului mixt moldo-american de cooperare comercial-economică, care s-a desfășurat la Washington.

Propunerea a fost făcută reieșind din potențialul de export și posibilitățile Moldovei de întrunire a cererii pieței americane.

În cadrul reuniunii, un accent important a fost pus pe cooperarea în domeniul agricol și dezvoltarea oportunităților de export în acest domeniu. Printre proiectele de cooperare dintre Moldova și SUA au fost enumerate cele în domeniul procesării produselor, mediu și ecologie, irigare, medicina veterinară și nu în ultimul rând cooperarea bilaterală în sectorul vitivinicol.

Sistemului Generalizat de Preferințe reprezintă un mecanism comercial care acordă acces preferențial țărilor în curs de dezvoltare prin intermediul unor tarife reduse.
 
Sursa: Infotag
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău