SUA aprobă potențiala vânzare a 16 vehicule amfibii de asalt pentru Forțele Navale Române

  • 28 Iulie 2023 09:42
SUA aprobă potențiala vânzare a 16 vehicule amfibii de asalt pentru Forțele Navale Române

Departamentul de Stat al SUA a aprobat “potențiala” vânzare a 16 vehicule amfibii de asalt și echipamente aferente României pentru un cost estimat de 120,5 milioane de dolari, a anunțat joi Pentagonul, relatează Reuters.

Potrivit sursei citate, nu a fost determinat un contractor principal pentru potențiala vânzare, dar Forțele Navale Române anunțau la începutul acestui an că printre obiectivele sale se află achiziționarea de amfibii de asalt, scrie Calea Europeană.

“Alături de Programul SIML (Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă), pe termen scurt, Forțele Navale Române acordă o importanță deosebită inițierii programului „Submarin împotriva amenințărilor de suprafață și subacvatice” și achiziționării de nave vânătoare de mine, nave de intervenție pentru scafandri, vehicule amfibii de asalt și de elicoptere cu capabilități de luptă la suprafață. Până la finalizarea acestor programe, continuăm programele de reparații capitale și de modernizare ale platformelor navale aflate în serviciu, pentru a ne îndeplini obiectivele”, arăta un comunicat de presă de la începutul anului, citat de Hotnews.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău