SUA anunță un nou ajutor militar de 675 milioane de dolari pentru Kiev

  • 08 Septembrie 2022 13:22
SUA anunță un nou ajutor militar de 675 milioane de dolari pentru Kiev

Statele Unite vor livra Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de 675 milioane de dolari, a anunțat joi secretarul apărării, Lloyd Austin, la baza americană Ramstein din Germania, unde s-au reunit aliații Kievului pentru a-și coordona sprijinul, transmite AFP.

Acest nou pachet de ajutor va include mai ales sisteme de lansatoare de rachete multiple ghidate GMLRS, 'obuziere de 105 mm, muniții de artilerie, precum și (vehicule) Humvee, ambulanțe blindate, sisteme antitanc, arme ușoare și altele', a detaliat Austin în fața presei.

Și alte țări, printre care Germania, ar urma să anunțe în cursul zilei noi ajutoare.

Aceste livrări își arată rezultatele pe teren, a dat asigurări Austin. 'Astăzi, constatăm succesul evident al eforturilor noastre comune pe câmpul de luptă', a spus el.

'În fiecare zi, constatăm determinarea aliaților și a partenerilor din întreaga lume care ajută Ucraina să reziste războiului de cucerire ilegal, imperialist și nejustificat al Rusiei', a adăugat Austin.

Această a cincea reuniune a grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, ce are loc la invitația șefului Pentagonului, își propune să facă dovada 'unității și solidarității' aliaților Ucrainei, a indicat șeful Statului Major american, generalul Mark Milley.

Reprezentanții a peste 40 de țări și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-au reunit la baza Ramstein pentru a discuta mai ales despre provocările în materie de producție de armament ale conflictului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău