SUA anunță că un distrugător american a doborât mai multe rachete în Marea Roșie, „posibil” îndreptate spre Israel

  • 20 Octombrie 2023 09:05
SUA anunță că un distrugător american a doborât mai multe rachete în Marea Roșie, „posibil” îndreptate spre Israel

Un distrugător american „operând în nordul Mării Roșii” a doborât joi trei rachete sol-sol și mai multe drone „care se îndreptau potențial spre ținte din Israel” și lansate de rebelii houthi din Yemen, a anunțat Pentagonul, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Din ceea ce știm”, nu s-au înregistrat răniți printre marinarii de pe USS Carney sau printre civilii de pe uscat, a precizat Departamentul american al Apărării într-o conferință de presă, scrie G4Media.

Rebelii houthi, susținuți de Iran, au preluat controlul asupra capitalei yemenite, Sanaa, în 2014, declanșând un război împotriva forțelor guvernamentale care a făcut sute de mii de morți și milioane de strămutați, scufundând țara într-una dintre cele mai grave crize umanitare din lume.

Interceptarea acestor drone și rachete intervine într-un context de temeri crescute din partea Washingtonului de implicare directă a Teheranului în conflictul dintre Israel și Hamasul palestinian, care a făcut deja câteva mii de morți.

În Irak, atacurile cu drone împotriva forțelor americane și coaliției internaționale din această țară au fost „dejucate” miercuri, iar dispozitivele „doborâte”, înregistrându-se răniți ușor, au informat autoritățile militare americane. Facțiunile armate irakiene apropiate Iranului au amenințat în ultimele zile că vor ataca interesele americane în Irak din cauza sprijinului Washingtonului pentru Israel.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunțat sâmbătă că Statele Unite trimit al doilea portavion în estul Mării Mediterane, pentru „a descuraja acțiunile ostile împotriva Israelului sau orice efort care vizează extinderea acestui război”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău