SUA | Anthony Fauci avertizează asupra riscului unui nou val de infecție cu SARS-CoV-2, dacă restricțiile de combatere a pandemiei vor fi ridicate prematur

  • 15 Martie 2021 09:56
SUA | Anthony Fauci avertizează asupra riscului unui nou val de infecție cu SARS-CoV-2, dacă restricțiile de combatere a pandemiei vor fi ridicate prematur

Principalul expert în boli infecțioase din Statele Unite, doctorul Anthony Fauci, avertizează asupra riscului unui nou val de infecție cu SARS-CoV-2, dacă restricțiile de combatere a pandemiei vor fi ridicate prematur.

Directorul Institutului pentru Alergii și Boli Infecțioase a invocat exemplul noului val de infectări din Uniunea Europeană.
 
Doctorul Fauci a prevenit că tendințele din Europa se manifestă cu câteva săptămâni înaintea apariției unor tendințe similare în Statele Unite.
 
Fauci a mai arătat că, deși cazurile noi de coronavirus au scăzut din luna ianuarie până acum, în ultimele două săptămâni numărul lor s-a menținut la un platou de 60.000 de cazuri pe zi, ceea ce înseamnă că există potențialul unei noi creșteri a numărului de infectări:
 
"Este exact ce s-a întâmplat în Europa, în special tinerii au încetat să mai poarte măști și deodată numărul cazurilor a crescut" - a  adăugat primul specialist în boli infecțioase al Statelor Unite.
 
Vestea bună, a mai spus doctorul Fauci, este că Statele Unite ar putea evita o soartă similară prin vaccinarea masivă a americanilor și respectarea măsurilor de protecție personală și a celor din jur:
 
"Dacă vom reuși în eforturile noastre, la vară, de 4 iulie, vom putea avea cu adevărat un grad considerabil de normalitate".
 
Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Cer fragmentat
Umiditate:58 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău