SUA alocă încă 457,5 milioane de dolari Ucrainei pentru asistență civilă în domeniul securității

  • 26 Septembrie 2022 18:00
SUA alocă încă 457,5 milioane de dolari Ucrainei pentru asistență civilă în domeniul securității

Statele Unite au alocat astăzi, 26 septembrie, o sumă suplimentară de 457,5 milioane de dolari pentru asistență civilă în domeniul securității, pentru a spori eforturile agențiilor ucrainene de aplicare a legii și de justiție penală de a-și îmbunătăți capacitatea operațională și de a salva vieți, în timp ce acestea continuă să ajute la apărarea poporului ucrainean, a libertății și a democrației sale de războiul brutal de agresiune al Kremlinului, a anunțat Departamentul de Stat.

 „Ofițerii ucraineni de aplicare a legii continuă să fie rezilienți, motivați și determinați să își îndeplinească misiunile de aplicare a legii de mare amploare și să sprijine civilii nevinovați din orașele și localitățile care se confruntă cu bombardamentele continue ale Rusiei. (…) Statele Unite sunt alături de poporul ucrainean și își mențin angajamentul de a sprijini o Ucraină democratică, independentă și suverană”, se arată în comunicat, potrivit Calea Europeană.

De la jumătatea lunii decembrie 2021, Statele Unite au alocat până acum peste 645 de milioane de dolari sub formă de asistență care a avut un impact tangibil și pozitiv asupra partenerilor ucraineni în materie de aplicare a legii și de justiție penală, inclusiv Poliția Națională a Ucrainei (PNU) și Serviciul de Stat al Gărzii de Frontieră. De asemenea, furnizarea de echipamente de protecție personală, de materiale medicale și de vehicule blindate de către SUA a redus în mod semnificativ numărul de victime în rândul civililor ucraineni și al apărătorilor acestora. 

Pe lângă extinderea asistenței directe americane pentru forțele de ordine ucrainene, o parte din această nouă asistență va continua, de asemenea, sprijinul SUA pentru eforturile guvernului ucrainean de a documenta, investiga și urmări în justiție atrocitățile comise de forțele Rusiei, bazându-se pe relația de lungă durată cu agențiile ucrainene de justiție penală, inclusiv cu Biroul Procurorului General al Ucrainei și cu unitatea pentru crime de război a PNU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău