SUA: Administrația Trump ar putea interzice intrarea în țară a cetățenilor americani suspecți de infectare cu coronavirus

  • 11 August 2020 11:08
SUA: Administrația Trump ar putea interzice intrarea în țară a cetățenilor americani suspecți de infectare cu coronavirus

Administrația președintelui Donald Trump analizează o măsură prin care să împiedice revenirea în SUA a cetățenilor americani și rezidenților permanenți dacă aceștia sunt suspecți de infectare cu noul coronavirus, a confirmat un responsabil american de rang înalt pentru agenția Reuters, preluat de Agerpres.

Potrivit acestuia, măsura, aflată în stadiu de proiect și care ar putea suferi modificări, ar autoriza guvernul să blocheze intrarea persoanelor despre care se crede 'în mod rezonabil' că au contractat COVID-19 sau alte maladii.

Administrația Trump a instituit o serie de restricții cuprinzătoare în materie de imigrație de la începutul pandemiei de coronavirus, suspendând unele proceduri de imigrație legală și autorizând deportarea rapidă a migranților prinși la frontieră fără documente legale.

O știre Reuters din luna mai informa că responsabili guvernamentali americani erau îngrijorați că persoane cu dublă cetățenie, americană și mexicană, s-ar putea refugia în SUA dacă epidemia din Mexic se va agrava, punând astfel o presiune suplimentară asupra spitalelor din Statele Unite.

Proiectul de reglementare, despre care a scris pentru prima dată cotidianul New York Times în ediția de luni, ar urma să fie emis de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), care a jucat un rol principal în răspunsul la pandemie, a indicat responsabilul.

Potrivit unui bilanț alcătuit de Reuters, Statele Unite înregistrează cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus (peste 5 milioane) și de decese în urma COVID-19 (peste 162.000) la nivel mondial.

Omar Jadwat, directorul programului pentru drepturile imigranților din cadrul ACLU (Uniunea Americană pentru Libertăți Civile) a atras atenția, într-un comunicat, că interdicția de intrare în țară a unor cetățeni americani ar fi neconstituțională și ar constitui 'încă o eroare gravă într-un an care a văzut deja mult prea multe'.

CDC nu a dat curs deocamdată solicitării de a comenta pe marginea subiectului. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău