SUA acordă un nou ajutor militar Ucrainei, în valoare de 325 de milioane de dolari

  • 14 Iunie 2023 09:40
SUA acordă un nou ajutor militar Ucrainei, în valoare de 325 de milioane de dolari

Statele Unite au anunțat un ajutor militar suplimentar în valoare de 325 de milioane de dolari pentru Ucraina, vizând în special consolidarea apărării aeriene ucrainene contra Rusiei, transmit Reuters și AFP.

Este vorba în principal de echipamente de apărare aeriană, muniții și vehicule, a menționat Pentagonul.

Ajutorul va fi trimis Ucrainei folosind Presidential Drawdown Authority, care îl autorizează pe liderul de la Casa Albă să transfere articole și servicii din stocurile SUA fără aprobarea Congresului în timpul unei situații de urgență.

SUA sunt cel mai mare donator al Ucrainei. Ele au livrat ori s-au angajat să livreze armament în valoare de 39,7 miliarde de dolari forțelor Kievului, de la începerea invaziei ruse în Ucraina pe 24 februarie 2022.

Această nouă tranșă de ajutor intervine într-o perioadă când armata ucraineană a lansat o contraofensivă împotriva forțelor ruse în estul și sudul Ucrainei pentru a elibera teritoriile ocupate de Rusia.

Washingtonul anunțase deja vineri un ajutor militar de aproximativ 2 miliarde de dolari, reprezentat în principal de echipamente de apărare antiaeriană, sub forma diverselor comenzi către industria de apărare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău