SUA acordă Ucrainei un nou pachet de asistență pentru securitate în valoare de 300 milioane de dolari

  • 04 Mai 2023 11:55
SUA acordă Ucrainei un nou pachet de asistență pentru securitate în valoare de 300 milioane de dolari

SUA acordă Ucrainei un nou pachet de asistență pentru securitate în valoare de 300 milioane de dolari, a anunțat miercuri secretarul de stat Antony Blinken.

„Ca urmare a unei delegări de autoritate din partea președintelui Biden, autorizez cea de-a 37-a retragere de arme și echipamente americane pentru Ucraina, în valoare de 300 de milioane de dolari. Această nouă tranșă va ajuta Ucraina să continue să se apere cu curaj în fața războiului brutal, neprovocat și nejustificat al Rusiei. Rusia ar putea pune capăt războiului său astăzi. Până când Rusia o va face, Statele Unite și aliații și partenerii noștri vor rămâne uniți alături de Ucraina, atâta timp cât va fi nevoie”, a declarat șeful diplomației americane, scrie Calea Europeană.

Acest pachet de asistență pentru securitate include: muniție suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate, obuziere, muniție pentru artilerie și tancuri, arme antitanc, rachete, arme de calibru mic și muniție, camioane și remorci pentru transportul echipamentelor grele, precum și piese de schimb și alte echipamente de teren esențiale pentru întărirea apărătorilor Ucrainei pe câmpul de luptă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău