SUA | A scăzut numărul copiilor care suferă de foame, în urma măsurilor luate de administrația Biden (studiu)

  • 14 August 2021 11:50
SUA | A scăzut numărul copiilor care suferă de foame, în urma măsurilor luate de administrația Biden (studiu)

Planul de ajutor de urgență pentru familii susținut de administrația președintelui american Joe Biden și intrat în vigoare în martie pare să producă primele efecte pozitive, cu o scădere a numărului de copii care suferă de insuficiență alimentară, relevă un studiu publicat săptămâna aceasta de Biroul de statistică, transmite vineri AFP.

Potrivit rezultatelor unui studiu privind "pulsul gospodăriilor" americane (House Pulse Survey), "scăderea numărului de familii cu copii care au semnalat insuficiență alimentară și dificultăți în achitarea cheltuielilor de gospodărie poate fi legată de cecurile acordate sub forma creditelor fiscale pentru copii" (tax credit).

Planul de salvare american, în sumă de 1.900 miliarde de dolari, a fost aprobat definitiv de Congres la 10 martie și promulgat a doua zi de Biden, care la instalarea sa la Casa Albă a deplâns situația "scandaloasă" a SUA, prima putere economică a lumii, dar unde milioane de oameni suferă de foame.

"Un cămin din șapte în America și mai mult de unul din cinci în cazul familiilor de culoare și latino au raportat că nu mănâncă suficient. Este vorba de peste 30 de milioane de adulți și 12 milioane de copii", a subliniat Biden în februarie.

Una din principalele măsuri ale planului de salvare o reprezintă extinderea indemnizațiilor acordate de administrația financiară a SUA (IRS) pentru îngrijirea copiilor din familiile mai modeste, care erau excluse până acum.

De la jumătatea lui iulie, "circa 35 de milioane de familii au primit prima plată lunară mergând până la 300 de dolari pentru fiecare copil de până la 5 ani și până la 250 de dolari pentru fiecare copil de la 6 la 17 ani", a indicat Census Bureau.

Aceste plăți urmează să continue până în decembrie. Vineri, Departamentul Trezoreriei a anunțat că statul a procedat la o a doua deducere sub formă de credite fiscale în sumă totală de 15 miliarde de dolari.

"Astăzi, 61 de milioane de copii din America beneficiază de aceste credite fiscale anticipate pentru copii, ajutând familiile să pună mâncare pe masă și să răspundă necesităților generației următoare", a declarat secretarul adjunct al Trezoreriei, Wally Adeyemo, într-un comunicat.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău