SUA au înregistrat cel mai mare număr de infectări într-o zi de la începutul pandemiei. Statele cele mai afectate

  • 01 Iulie 2020 08:40
SUA au înregistrat cel mai mare număr de infectări într-o zi de la începutul pandemiei. Statele cele mai afectate

Cazurile de COVID-19 din SUA au crescut marți cu peste 47.000, potrivit unui raport citat de Reuters, cea mai mare creștere într-o zi de la începutul pandemiei

„În mod clar, nu suntem în control total în acest moment”, a declarat dr. Anthony Fauci, șeful Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, în fața unui comitet al Senatului Statelor Unite. „Sunt foarte îngrijorat pentru că s-ar putea să fie foarte rău”.

Creșterea zilnică a cazurilor noi ar putea ajunge la 100.000, a declarat expertul american, potrivit Reuters citat de medifax. „Nu ne putem concentra doar asupra acelor zone care se confruntă cu o creștere. Zonele respective pun toată țara în pericol”, a spus el.

Fauci a spus că nu există nicio garanție a unui vaccin, deși datele timpurii au fost promițătoare. „Sperăm că vor exista doze disponibile până la începutul anului viitor”, a spus el.

Cazurile COVID-19 s-au dublat în iunie în cel puțin 10 state, inclusiv Texas și Florida, a arătat un raport Reuters. În unele părți din Texas și Arizona, paturile de spital pentru terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19 sunt insuficiente.

Peste 126.000 de americani au murit din cauza COVID-19 și milioane și-au pierdut locul de muncă în timp ce statele și orașele importante au ordonat rezidenților să rămână acasă, iar întreprinderile să stea închise. Economia sa contractat brusc în primul trimestru și este de așteptat să scadă accelerat în al doilea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău