SUA: Proteste violente în Milwaukee

  • 14 August 2016 13:54

Protestatari au aruncat cu pietre, au tras focuri de armă și au incendiat o benzinărie în orașul american Milwaukee, statul Wisconsin, sâmbătă noaptea după ce un ofițer de poliție a împușcat mortal un suspect înarmat în timpul unei urmăriri care a avut loc după o oprire în trafic, au informat autoritățile, transmite Agerpres.Poliția din Milwaukee a…

Protestatari au aruncat cu pietre, au tras focuri de armă și au incendiat o benzinărie în orașul american Milwaukee, statul Wisconsin, sâmbătă noaptea după ce un ofițer de poliție a împușcat mortal un suspect înarmat în timpul unei urmăriri care a avut loc după o oprire în trafic, au informat autoritățile, transmite Agerpres.

Poliția din Milwaukee a afirmat că un ofițer a deschis focul în timp ce îl urmărea pe suspect, care se pare că ar avea în jur de 20 de ani, după ce acesta din urmă a fost oprit pentru un control în trafic.

Incidentul a avut loc în unul dintre cele mai sărace cartiere ale orașului cu o populație majoritar afro-americană.

Suspectul, despre care poliția afirmă că mai fusese arestat, era înarmat cu un pistol furat. Cu toate acestea, poliția nu a precizat dacă bărbatul a tras în timpul urmăririi.

După incident, un grup de protestatari a spart geamurile unei mașini de poliție și a dat foc unui alt vehicul al forțelor de ordine, înainte de a incendia o benzinărie.

Protestele violente din Milwaukee sunt ultimele dintr-o serie de demonstrații care au cuprins mai multe orașe din Statele Unite — între care Baton Rouge, Dallas, Ferguson, Missouri, New York și Oakland — în ultimii doi ani după ce ofițeri de poliție au împușcat mortal mai mulți tineri de culoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău