STUDIU | Varianta britanică a coronavirusului prezintă o rată de mortalitate „semnificativ mai mare”

  • 10 Martie 2021 15:09
STUDIU | Varianta britanică a coronavirusului prezintă o rată de mortalitate „semnificativ mai mare”

O variantă extrem de contagioasă a coronavirusului, care s-a răspândit în întreaga lume de când a fost descoperită inițial în Marea Britanie, la sfârșitul anului trecut, prezintă o rată de mortalitate cu 30%-100% mai mare în comparație cu tulpinile anterioare, au anunțat miercuri cercetătorii, informează Reuters, potrivit Agerpres.

În urma unui studiu care a comparat ratele de deces în rândul persoanelor din Marea Britanie infectate cu noua variantă SARS-CoV-2, cunoscută sub numele de B.1.1.7, cu cele ale celor infectate cu alte tulpini, oamenii de știință au constatat spus că noua variantă a prezentat o mortalitate "semnificativ mai mare".

Varianta B.1.1.7 a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie în septembrie 2020, iar de atunci a fost consemnată în peste 100 de țări.

Această variantă are 23 de mutații în codul său genetic - un număr de modificări relativ mare -, iar unele dintre acestea au făcut-o mult mai capabilă să se răspândească.

Oamenii de știință din Marea Britanie susțin că B.1.1.7 este cu aproximativ 40%-70% mai contagioasă comparativ cu variantele de coronavirus dominante anterior.

În cadrul studiului efectuat în Marea Britanie și publicat miercuri în British Medical Journal, infecția cu noua variantă a condus la 227 de decese într-un eșantion de 54.906 pacienți diagnosticați cu boala COVID-19, comparativ cu 141 de decese într-un grup cu același număr de pacienți infectați cu alte variante de coronavirus.

"Coroborat cu capacitatea sa de a se răspândi rapid, acest lucru face din B.1.1.7 o amenințare care ar trebui luată în serios", a declarat Robert Challen, cercetător la Universitatea Exeter, coautor al studiului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău