STUDIU | Schimbările climatice transformă deja Noua Zeelandă

  • 15 Octombrie 2020 10:24
STUDIU | Schimbările climatice transformă deja Noua Zeelandă

Schimbările climatice transformă deja Noua Zeelandă, a constatat un nou raport al oficialilor guvernamentali din această țară, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Publicat joi, raportul include o analiză a datelor privind temperatura din 30 de locații care arată cum clima țării se încălzește, a declarat într-un comunicat Oficiul de Statistică din Noua Zeelandă.

Măsurătorile, efectuate între anii 1972 și 2019, au arătat creșteri anuale ale temperaturii medii în 28 din cele 30 de locații, și în fiecare locație pe perioada iernii.

Datele au început să arate însă și evenimente meteorologice mai extreme, numărul de zile cu precipitații abundente, caniculă sau vreme uscată fiind în creștere, a arătat raportul.

Volumul de gheață de pe ghețari a scăzut, iar nivelul relativ al mării a crescut în medie cu 1,81 milimetri pe an de la debutul înregistrării măsurătorilor în urmă cu mai bine de 100 de ani.

Raportul a arătat provocările serioase ale schimbărilor climatice, a subliniat Vicky Robertson, director general la Ministerul Mediului.

Documentul nu oferă soluții, însă ar trebui utilizat pentru a documenta discuțiile și alegerile cu privire la "moștenirea pe care o lăsăm", a precizat Robertson.

În Noua Zeelandă, emisiile de gaze cu efect de seră sunt așteptate să scadă în deceniile următoare, dar nu într-un ritm suficient de rapid pentru a atinge obiectivele pentru 2030 prevăzute de Acordul de la Paris, a constatat același raport.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,96
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău