STUDIU | Schimbările climatice expun generațiile viitoare la afecțiuni de-a lungul vieții

  • 15 Noiembrie 2019 15:01
STUDIU | Schimbările climatice expun generațiile viitoare la afecțiuni de-a lungul vieții

Un copil născut în prezent se confruntă cu multiple probleme de sănătate de-a lungul vieții din cauza schimbărilor climatice - crescând într-o lume cu riscuri de penurie alimentară, boli infecțioase, inundații și căldură extremă, potrivit unui studiu publicat în revista medicală The Lancet, relatează Reuters, preluat de Agerpres.


Schimbările climatice afectează deja sănătatea oamenilor prin creșterea numărului de fenomene meteorologice extreme și exacerbarea poluării aerului, potrivit acestui studiu care trage un semnal de alarmă că, în cazul în care nu se vor lua măsuri, impactul acestora ar putea împovăra o întreagă generație cu boli de-a lungul vieții.

"Copiii sunt deosebit de vulnerabili la riscurile pentru sănătate ale unui climat în schimbare. Corpurile și sistemele lor imunitare sunt încă în curs de dezvoltare, făcându-i mai vulnerabili la boli și la poluanții mediului", a declarat Nick Watts, care a condus studiul The Lancet Countdown on Health and Climate Change, la care au participat 120 de experți din 35 de instituții, între care Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Banca Mondială, Universitatea College London și Universitatea Tsinghua din China.

El a avertizat că problemele de sănătate din copilărie sunt "persistente și omniprezente" și au consecințe pe toată durata vieții.

"Fără acțiuni imediate din partea tuturor țărilor pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, creșterea bunăstării și speranța de viață vor fi compromise, iar schimbările climatice vor ajunge să definească sănătatea unei întregi generații", a declarat el în cadrul unei conferințe de presă la Londra.

Astfel, introducerea de politici pentru limitarea emisiilor și a încălzirii globale ar conduce la un rezultat diferit, au spus echipele de cercetare. Într-un astfel de scenariu, un copil născut în prezent, ar fi martorul renunțării la cărbune în Marea Britanie, de exemplu, până la împlinirea vârstei de 6 ani, și la zero emisii la nivel mondial până la vârsta de 31 de ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău