STUDIU | Reducerea săptămânii de lucru la patru zile poate spori productivitatea angajaților

  • 03 Iulie 2019 19:28
STUDIU | Reducerea săptămânii de lucru la patru zile poate spori productivitatea angajaților

Introducerea săptămânii de lucru de patru zile în loc de cinci ar putea ajuta companiile din Marea Britanie să economisească peste 100 de miliarde de lire sterline pe an, conform unei cercetări, citată miercuri de Press Association.

Studiul, efectuat de facultatea britanică de administrare a afacerilor Henley Business School, a ajuns la concluzia că în condițiile reducerii numărului de zile lucrătoare la patru și plata salariului întreg, poate conduce la creșterea productivității și ar îmbunătăți sănătatea fizică și psihică a angajaților.

Totodată, reducerea săptămânii de lucru ar îmbunătăți calitatea mediului înconjurător, se menționează în raport.

Majoritatea companiilor care au adoptat deja săptămâna de lucru cu patru zile au declarat că au observat o îmbunătățire a productivității și creșterea calității vieții angajaților.

Două treimi dintre angajatori au susținut că trecerea la săptămâna de lucru de patru zile i-a ajutat să atragă și să mențină personalul.

Cei mai mulți angajați s-au arătat încântați de reducerea săptămânii de lucru la patru zile, au notat autorii studiului care au efectuat un sondaj în rândul muncitorilor din peste 250 de companii unde a fost implementată deja această măsură.

''În prezent, provocarea implementării săptămânii de lucru de patru zile și a altor aranjamente de program de lucru flexibil constă în patrimoniul termenului'', a notat profesor Karen Jansen de la Henley Business School. ''În trecut, aranjamentele privind programul de lucru flexibil erau considerate 'speciale', stigmatizate sau dictate de organizații, însă mentalitățile se schimbă. Indivizii sunt cei care solicită în prezent o perspectivă mai largă în ceea ce privește flexibilitatea pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă'', a adăugat Jansen.

sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău