STUDIU | Persoanele vârstnice care petrec mai mult de trei ore pe zi în fața televizorului suferă o degradare accelerată a memoriei

  • 28 Februarie 2019 19:54
STUDIU | Persoanele vârstnice care petrec mai mult de trei ore pe zi în fața televizorului suferă o degradare accelerată a memoriei

Persoanele care petrec mai mult de trei ore în fața televizorului suferă de o degradare a memoriei într-un ritm accelerat. Un nou studiu cu participarea a 3.662 de adulți a constatat un declin semnificativ al aptitudinilor care țin de memoria verbală o dată cu creșterea timpului petrecut de aceștia în fața televizorului.

Cercetătorii au folosit teste de memorie și fluență pe același grup de oameni, la o distanță de șase ani. Ei au constatat că persoanele care petreceau în medie mai puțin de trei ore pe zi în fața televizorului au prezentat o degradare de aproximativ 4-5%, în vreme ce subiecții care aveau tendința de a viziona emisiunile tv mai mult timp pe zi au ajuns la o degradare medie de 8-10%.

Echipa de cercetători de la University College London este de părere că natura "alertă dar pasivă" a privitului la televizor ar putea crea un stres cognitiv care contribuie la declinul memoriei. În același timp, se știe că persoanele vârstnice care stau mai mult la televizor sunt mai puțin dispuse să se angajeze în activități care contribuie la păstrarea capacităților mentale, cum ar fi cititul sau participarea la acțiuni interactive precum folosirea internetului sau angajarea în jocuri video.

Autorii studiului spun că este posibil ca vizionarea emisiunilor tv să fie un factor de risc major pentru instalarea demenței senile, dar atenționează că este nevoie să se facă cercetări suplimentare pentru a se face o corelație.

Noul studiu a fost publicat în revista Scientific Reports.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău