STUDIU | Femeile obțin rezultate mai bune la matematică în încăperi mai călduroase

  • 24 Mai 2019 07:51
STUDIU | Femeile obțin rezultate mai bune la matematică în încăperi mai călduroase

Temperatura ambiantă din mediul interior le ajută pe studente să obțină rezultate mai bune la matematică, însă nu și pe studenți, care se descurcă mai bine la această materie dacă se află în încăperi mai răcoroase, conform unui studiu publicat miercuri în jurnalul PLOS ONE, citat de Xinhua.

Performanțele persoanelor de sex feminin la matematică și teste orale sunt mai bune în încăperi mai călduroase, în timp ce persoanele de sex masculin au rezultate mai bune la aceleași teste dacă temperatura ambiantă este mai scăzută, potrivit rezultatelor studiului.

O echipă de cercetători din Statele Unite și Germania a analizat 542 de studenți înscriși la universități germane, împărțiți în 24 de grupuri, care au avut de rezolvat exerciții de logică și de matematică și teste orale în încăperi în care temperatura era modificată, în plus sau în minus, într-un interval cuprins între 16,19 grade Celsius și 32,57 grade Celsius. Ei au primit recompense în sume de bani în funcție de numărul de răspunsuri corecte.

Oamenii de știință au concluzionat că studentele (circa 41% din numărul total al participanților) au obținut în general rezultate mai bune la exerciții de matematică și teste orale atunci când temperatura ambiantă era mai ridicată. În schimb, studenții s-au descurcat mai bine în condiții de temperatură scăzută, potrivit studiului.

Cercetarea sugerează că variațiile obișnuite ale temperaturii din mediul ambiant interior pot afecta semnificativ performanțele cognitive și într-un mod diferit între bărbați și femei.

Însă temperatura ambiantă din mediul interior pare să nu influențeze performanțele obținute, atât de studente cât și de studenți, la testele de logică.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău