STUDIU | Numele căror candidați la funcția de primar al Chișinăului apar cel mai des în mediul online

  • 04 Octombrie 2019 15:37
STUDIU | Numele căror candidați la funcția de primar al Chișinăului apar cel mai des în mediul online

Numele candidatului blocului ACUM, Andrei Năstase, și al candidatul Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, care va lupta pentru fotoliul de primar al capitalei la alegerile din 20 octombrie, se regăsesc cel mai adesea în informațiile portalurilor online de știri. La aceste concluzii au ajuns experții organizației neguvernamentale WatchDog în urma unui studiu.

Potrivit agenției INFOTAG, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, expertul organizației, Valeriu Pașa, a menționat că, în perioada 9-22 septembrie, au fost monitorizate 11 portaluri de știri (point.md, Unimedia, jurnal.md, Agora, publika.md, mail.rumoldova.org, protv. md, deschide.md, Newsmaker, Noi).

Potrivit expertului, "numele lui Năstase apare în 225 de publicații, iar al lui Cebotari în 161". Valeriu Pașa însă susține că acest agiotaj în jurul democratului ține de "ridicarea imunității sale parlamentare și de zvonurile unei posibile arestări".

Acești politicieni sunt urmați de candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, și deputatul blocului ACUM, Octavin Țîcu, care candidează din partea Partidului Unității Naționale, ei fiind menționați de 90 de ori. Apoi urmează liderul Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu (44 de ori) și candidatul independent Ruslan Codreanu (41 de ori), deși acesta din urmă nu a fost înregistrat.

Cea mai puțină atenție le este acordată lui Sergiu Toma (Partidul Oamenilor Muncii), Liliei Ranogaeț (Partidul Național Liberal), Boris Volosatîi (Partidul "Democrația Acasă") și lui Alexandru Fetescu (LDPM), care au fost menționați de câte cinci ori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău