STUDIU | Moldovagaz, printre companiile cu cea mai slabă durabilitate financiară

  • 27 Iunie 2018 10:31
STUDIU | Moldovagaz, printre companiile cu cea mai slabă durabilitate financiară

Deși au cele mai mari active și o importanță semnificativă pentru dezvoltarea R. Moldova, aceste întreprinderi de stat au cel mai mic scor și o durabilitate financiară slabă. Este vorba în special de Air Moldova, Moldovagaz, Administrația de Stat a Drumurilor sau Calea Ferată.

Potrivit unui studiu al IDIS „Viitorul”, Air Moldova, Termoelectrica și S.A. Rețelele Electrice de Distribuție Nord Vest sunt și în topul companiilor cu cele mai mari pierderi înregistrate în anul 2016.  Prin urmare, principalul operator aerian gestionat de către stat a contabilizat pierderi de 227 milioane de lei în anul 2016 față de un profit de 1,1 milioane de lei profit în 2015. Termoelectrica și-a redus pierderile cu 80% la 72 milioane de lei, iar Rețelele Electrice de Distribuție Nord Vest și-a crescut pierderile cu peste 15 ori, la 62 milioane de lei.

Î.S. Centrul de Stat pentru Atestarea și Omologarea Produselor de Uz Fitosanitar și a Fertilizanților, S.A. Metalferos și Î.S. Fintehinform sunt întreprinderile de stat din Moldova cu cea mai bună performanță financiară​. 

De asemenea, doar 66% din întreprinderile analizate au prezentat pe pagina web situațiile financiare și doar 10% au prezentat raportul de audit. Întreprinderile cu cele mai mari câștiguri în anul 2016 sunt Moldovagaz – 262 milioane de lei, Moldtelecom - 103 milioane de lei și Metalferos cu un profit de 41,3 milioane de lei. De asemenea, doar 66% din întreprinderile analizate au prezentat pe pagina web situațiile financiare și doar 10% au prezentat raportul de audit, se arată 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău