STUDIU | Medicii care sunt în formă fizică bună sunt și cel mai preocupați de cât sport fac pacienții lor

  • 18 Septembrie 2018 16:15
STUDIU | Medicii care sunt în formă fizică bună sunt și cel mai preocupați de cât sport fac pacienții lor

Probabilitatea este mai mare ca medicii în formă fizică bună să-și întrebe pacienții cât de mult sport fac, sugerează un nou studiu, relatează marți agenția britanică Press Association.


Pe de altă parte, este mai puțin probabil ca medicii mai puțin activi să întrebe despre nivelul de activitate fizică al pacienților lor.

Noul studiu, publicat în British Journal of General Practice Open, ajunge la concluzia că propriul stil de viață al medicilor influențează recomandările preventive privitoare la activitatea fizică.

Autorii i-au intervievat în acest sens pe medicii care au luat parte la studiul asupra medicilor și studenților la medicină norvegieni.

Dintre cei 562 de medici care au răspuns la întrebări, 307 (58%) au spus că îi întreabă de obicei pe pacienți despre obiceiurile lor privind activitățile fizice.

În același timp, medicii îi întreabă mai puțin pe pacienți despre consumul lor obișnuit de alcool, numai 27% dintre ei întrebându-i pe oameni cât de mult beau.

"Cu cât sunt mai activi medicii din punct de vedere fizic, cu atât mai mult fac recomandări privind activitatea fizică", este concluzia studiului efectuat de experți din cadrul Universității din Oslo.

Pe de altă parte, "nu s-a descoperit nicio asociere între obiceiurile medicilor privind consumul de alcool și frecvența recomandărilor pe această temă", mai notează studiul.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău