Studiu: Copiii au același risc de infectare cu SARS-CoV-2 ca adulții

  • 09 Octombrie 2021 17:30
Studiu: Copiii au același risc de infectare cu SARS-CoV-2 ca adulții

Copiii sunt la fel de vulnerabili ca adulții în ceea ce privește contractarea virusului, arată un studiu publicat vineri. Diferența constă în simptomatologia COVID. Cei mici au simptome care durează mult mai puțin decât în cazul adulților, transmite ZF.RO.

Cercetarea, publicată în jurnalul medical JAMA, vine la doar o zi după ce Pfizer și BioNtech au cerut oficial autorizarea de urgență a unei doze mai mici de vaccin, pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani, precizează sursa citată

Concret, studiul arată că cei mici tind să fie asimptomatici (52% din copiii sub 4 ani nu au simptome de boală, 50% din copiii cu vârste între 5 și 11 ani și 45% din cei care au între 12 și 17 ani). Prin comparație, doar 12% din adulți au fost asimptomatici.

„Studiul arată că de la începutul pandemiei de COVID, copiii de toate vârstele (inclusiv sugarii și copiii foarte mici) au risc asemănător de infectare cu SARS-CoV-2 ca și adulții”, spune medicul Flor Munoz, pediatru și specialist în Boli infecțioase de la Spitalul de copii din Texas, după ce a citit cercetarea.

Specialiștii recomandă guvernelor și autorităților să ia în calcul rolul pe care copiii îl joacă în pandemia de COVID, în special în ceea ce privește infectarea cu SARS-CoV-2, precum și carantinarea și tratarea acestora.

La cercetare au participat peste 1.200 de copii și adulți din Utah și New York (SUA), în perioada septembrie 2020-aprilie 2021.

În ceea ce privește spațiile cu risc mai mare de infecție, cei mai mulți oameni se îmbolnăvesc acasă.

 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău