Studiu | 22 dintre cei mai bogați bărbați ai planetei au mai mulți bani decât toate femeile din Africa

  • 20 Ianuarie 2020 19:30
Studiu | 22 dintre cei mai bogați bărbați ai planetei au mai mulți bani decât toate femeile din Africa

Organizația internațională Oxfam trage un semnal de alarmă asupră inegalității la nivel global, cu un raport anual care relevă că 22 dintre cei mai bogați bărbați au mai mulți bani decât toate femeile din Africa împreună, relatează CNN, preluat de Mediafax.ro

Conform raportului anual asupra inegalității globale condus de organizația internațională Oxfam,  22 dintre cei mai bogați bărbați ai planetei au mai mulți bai decât toate cele 326 de milioane de femei din Africa la un loc, relatează CNN.

Informațiile au fost prezentat înainte ca Forumul internațional de la Davos (Elveția) să aibă loc, eveniment care aduce laolaltă cei mai bogați și mai influenți oameni ai planetei.

 

Observațiile cheie ale raportului arată că 2.153 dintre miliardarii lumii au mai mulți bani decât 4,6 milarde de oameni de pe glob.

De asemenea conform statisticilor 15 dintre cei mai bogați oameni din lume au împreună peste dublul resurselor financiare decât 6,9 miliarde de oameni. 

O altă informație din raportul anual asupra inegalității arată că numărul miliardarilor la nivel global, s-a dublat în ultima decadă. 

Raportul atrage atenția liderilor planetei care nu iau îndeajuns de multe măsuri pentru a micșora decalajul dintre bogați și săraci. 

Una dintre problemele identificate de către organizația internațională Oxfam, este faptul că regulile sociale avantajează accesul bărbaților la funcții de vârf, în domeniul economic și politic. Astfel inegalitatea economică este generată de inegalitatea de gen.

"Femeile susțin economia de piață prin faptul că prestează servicii gratuit, sau la prețuri foarte mici. De asemenea femeile oferă de servicii de îngrijire care ar trebui oferite de sectorul public. Aceste servicii neplătite alimentează o economie bazată pe un sistem sexist care ia bani de la cei mulți și îi pune în buzunarele celor privilegiați și puțini la număr.", susține organizația internațională Oxfam

Organizația recomandă ca guvernele să construiască sisteme de îngrijire la nivel național, să ofere servicii publice gratuite și să crească taxele pentru cei bogați. 

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău