Studiu | 22 dintre cei mai bogaţi bărbaţi ai planetei au mai mulţi bani decât toate femeile din Africa

  • 20 Ianuarie 19:30
Studiu | 22 dintre cei mai bogaţi bărbaţi ai planetei au mai mulţi bani decât toate femeile din Africa

Organizaţia internaţională Oxfam trage un semnal de alarmă asupră inegalităţii la nivel global, cu un raport anual care relevă că 22 dintre cei mai bogaţi bărbaţi au mai mulţi bani decât toate femeile din Africa împreună, relatează CNN, preluat de Mediafax.ro

Conform raportului anual asupra inegalităţii globale condus de organizaţia internaţională Oxfam,  22 dintre cei mai bogaţi bărbaţi ai planetei au mai mulţi bai decât toate cele 326 de milioane de femei din Africa la un loc, relatează CNN.

Informaţiile au fost prezentat înainte ca Forumul internaţional de la Davos (Elveţia) să aibă loc, eveniment care aduce laolaltă cei mai bogaţi şi mai influenţi oameni ai planetei.

 

Observaţiile cheie ale raportului arată că 2.153 dintre miliardarii lumii au mai mulţi bani decât 4,6 milarde de oameni de pe glob.

De asemenea conform statisticilor 15 dintre cei mai bogaţi oameni din lume au împreună peste dublul resurselor financiare decât 6,9 miliarde de oameni. 

O altă informaţie din raportul anual asupra inegalităţii arată că numărul miliardarilor la nivel global, s-a dublat în ultima decadă. 

Raportul atrage atenţia liderilor planetei care nu iau îndeajuns de multe măsuri pentru a micşora decalajul dintre bogaţi şi săraci. 

Una dintre problemele identificate de către organizaţia internaţională Oxfam, este faptul că regulile sociale avantajează accesul bărbaţilor la funcţii de vârf, în domeniul economic şi politic. Astfel inegalitatea economică este generată de inegalitatea de gen.

"Femeile susţin economia de piaţă prin faptul că prestează servicii gratuit, sau la preţuri foarte mici. De asemenea femeile oferă de servicii de îngrijire care ar trebui oferite de sectorul public. Aceste servicii neplătite alimentează o economie bazată pe un sistem sexist care ia bani de la cei mulţi şi îi pune în buzunarele celor privilegiaţi şi puţini la număr.", susţine organizaţia internaţională Oxfam

Organizaţia recomandă ca guvernele să construiască sisteme de îngrijire la nivel naţional, să ofere servicii publice gratuite şi să crească taxele pentru cei bogaţi. 

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
-1 °C
nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:3,6 m/s
Thu
6 °C
Fri
8 °C
Sat
10 °C
Sun
9 °C
Mon
7 °C

Curs oficial BNM 01 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.9619 -0.1533
USD 18.2258 0.0549
RON 4.1351 -0.0307
UAH 0.6569 0.0096
RUB 0.2334 0.0059
Arhivă Radio Chișinău