STUDIU: Femeile de afaceri suferă din cauza discriminării de gen

  • 24 Septembrie 2013 13:26
STUDIU: Femeile de afaceri suferă din cauza discriminării de gen

Femeile de afaceri din Republica Moldova continuă să sufere din cauza discriminării de gen, arată un studiu lansat marți, 24 septembrie, de Confederația Națională a Patronatului.

Potrivit autorilor studiului, cadrul legal nu le creează impedimente femeilor ca acestea să-și desfășoare activități antreprenoriale, dar nici nu le ajută foarte mult. Femeile din Republica Moldova sunt prea puțin prezente în viața publică și în special în cea politică, constată același studiu. 

Viața femeilor de afaceri în Republica Moldova nu este una ușoară. O recunosc chiar cele care, în pofida prejudecăților, se împart între viața de familie și prrovocările legate de conducerea unei afaceri. Olga Melniciuc, președintele Camerei tinerilor antreprenori din Chișinău, ne explică care sunt principalele dificultăți cu care se confruntă femeile antreprenori din Republica Moldova.

Iulia Sandu, directorul unei companii care se ocupă de reparația, modernizarea și deservirea utilajului tehnic ne explică cum își conduce afacerea de mai bine de 10 ani.

În urma studiului autorii au venit și cu o serie de recomandări pentru autorități. Iulia Drumea coordonatoarea studiului.

Datele statistice arătau că, în 2009, aproximativ 27 la sută dintre femeile din Republica Moldova  erau implicate în activități antreprenoriale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău