Studii în România: Tinerii vor un viitor mai bun

  • 31 Iulie 2014 16:02
Studii în România: Tinerii vor un viitor mai bun

Depunerea dosarelor pentru studii în România continuă și astăzi la Chișinău.

Zeci de tineri, însoțiți de părinți, au venit încă de la primele ore ale dimineții în fața secției consulare a Ambasadei României de pe strada Grigore Ureche, în speranța că vor obține un loc la una din instituțiile de învățământ de peste Prut. 

Rând pe rând, sunt chemați în interiorul secției consulare pentru a-și depune dosarele câte zece tineri înscriși anterior pe o listă de către voluntarii Federației Asociațiilor de basarabeni din România. Studiile în România oferă șansa unui viitor mai bun, spun tinerii și părinții cu care am discutat.

La poarta Consulatului candidații sunt întâmpinați de către mai mulți reprezentanți ai Federației Asociațiilor de Basarabeni din România. Aceștia s-au implicat voluntar atât în acțiunile de informare cu privire la admiterea în România începute acum câteva săptămâni, cât și în procesul propriu-zis de admitere. Doru Șoltuianu student în Cluj-Napoca ne-a mărturisit de ce anume a ales să se implice în această acțiune.

La Chișinău dosarele vor putea fi depuse până pe 2 august, în intervalul 9:30-18:30Tinerii din regiunea de Sud, își vor putea depune actele de pe data de 4 august până pe 7 august, la Universitatea Bogdan Petriceicu Hașdeu din Cahul.

Amintim că anul acesta România a acordat tinerilor basarabeni aproximativ cinci mii de burse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău