Studenții USM au participat la o discuție în format Public Finance Talks cu ministra Finanțelor, Veronica Sirețeanu

  • 24 Martie 2023 18:36
Studenții USM au participat la o discuție în format Public Finance Talks cu ministra Finanțelor, Veronica Sirețeanu

Studenții Facultății Științe Economice a USM au participat la o discuție interactivă cu ministra Finanțelor, Veronica Sirețeanu, se arată într-un comunicat al USM.

Evenimentul, desfășurat la USM, face parte din Sesiunile de informare Public Finance Talks și are drept scop explicarea unor concepte fundamentale privind finanțele publice.

Ministra Finanțelor a vorbit studenților despre domeniul finanțe publice, referindu-se în mod special la particularitățile modului în care funcționează bugetul de stat, elementele care îl constituie și cum se repartizează acest buget.

De asemenea, ministra a răspuns întrebărilor studenților, formulate în baza subiectelor discutate.

Activitatea este organizată în contextul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare (Global Money Week) și se desfășoară în cadrul campaniei naționale de educare financiară @Bugetul Public este Bugetul tău, coordonată de Ministerul Finanțelor.

Global Money Week este o mișcare globală de creștere a nivelului de educație financiară în rândul tinerilor, susținută de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), în care sunt implicate 176 de țări. Tema proiectului în acest an este “Plan your money, plant your future” (Planifică-ți banii, plantează-ți viitorul).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău