Studenții străini vor putea lucra după absolvire în Marea Britanie

  • 11 Septembrie 2019 14:11
Studenții străini vor putea lucra după absolvire în Marea Britanie

Studenții străini care au învățat în Marea Britanie vor putea rămâne și să lucreze în această țară timp de doi ani după absolvire, potrivit noilor planuri anunțate miercuri de guvernul britanic, relatează EFE.

Decizia revine asupra măsurii adoptate în 2012 de ministrul de interne de atunci Theresa May, care îi obliga pe studenții internaționali - fără să-i afecteze pe cei comunitari - să plece din țară după terminarea studiilor universitare.

Noua măsură se aplică studenților care încep cursurile începând de anul viitor.

Guvernul nu a precizat dacă acest plan este destinat și studenților comunitari după 'Brexit' (ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană), având în vedere că trebuie definit dacă acest lucru se va face cu sau fără acord la 31 octombrie sau dacă se va prelungi perioada de retragere.

Potrivit actualului ministru de interne, Priti Patel, măsura demonstrează "privirea internațională" a noului guvern care a promis să aplice un sistem de imigrație pe puncte, similar celui australian, după retragerea țării din UE, care va da prioritate muncitorilor calificați.

În baza noului plan, nu vor exista restricții privind tipul de muncă pe care studenții îl vor putea exercita în acești doi ani.

Alistair Jarvis, director al organizației Universities UK, care susține activitatea universităților britanice, a salutat măsura și a subliniat că va avantaja economia Marii Britanii.

"Există dovezi că studenții internaționali au un aport pozitiv în Marea Britanie, precum contribuția financiară de 26 de miliarde de lire (29 de miliarde de euro), însă mult timp lipsa oportunităților pe piața muncii după terminarea studiilor ne-a plasat într-o situație dezavantajoasă în privința atragerii studenților", a precizat Jarvis.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău